اشتراک گذاری
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Share on whatsapp

تعریف گیمیفیکیشن

گیمیفیکیشن اصطلاحی کلیدی در دنیای امروز کسب‌وکار است. گیمیفیکیشن معادل دقیقی در زبان فارسی ندارد، اما غالبا از آن با تعبیرهایی مثل بازی‌ سازی، بازی کاری، بازی‌ وار سازی، بازی‌گونه سازی و بازی آفرینی نام می‌برند. گیمیفیکیشن به معنای هنر استفاده از مکانیسم‌ها و عناصر بازی مانند رقابت و امتیازدهی در فضاها و فعالیت‌هایی غیر از بازی است. گیمیفیکیشن کاربردهای گوناگونی دارد و در زمینه‌های محتلفی از جمله استخدام، تغییر رفتارهای اجتماعی و فرهنگ عمومی، آموزش، بهداشت و سلامت، بازاریابی و تبلیغات و کسب‌وکارهای اینترنتی از آن استفاده می‌شود.

ما نیز در زندگی روزمره خود بدون آنکه حتی آگاه باشیم به روش‌های مختلف از بازی سازی بهره می‌بریم. مسئله‌ای که به نوعی از ضروت‌های اجتناب‌ناپذیر زندگی پرشتاب امروز است. در حالی که که فرصت‌های تفریح و سرگرمی در فرآیند زندگی پرشتاب امروز مدام محدودتر می‌شود، گیمیفیکیشن استراتژی‌ای کارآمد برای ایجاد سرگرمی و در نتیجه انگیزه و نشاط در فرآیند زیست روزمره است. در واقع گیمیفیکینش با افزودن طعم سرگرمی به کارها زمینه‌ای را فراهم می‌کند تا فعالیت‌هایی کسالت‌باری که برای ما سخت و دشوار است با ایجاده انگیزه سهل و رضایت‌بخش شود.

درگاه پرداخت و پرداخت دسته‌ای جیبی‌مو

راهکار ۳۶۰ درجه پرداخت
ویژه کسب‌وکارها

اطلاعات بیشتر

اصول بازی‌ها

در تمامی بازی‌ها ۴ اصل اساسی وجود دارد:

۱. تمامی بازی‌ها قانون دارند

هر بازی که انجام می‌دهیم بر مبنای قوانین و محدودیت‌هایی معنا پیدا می‌کند. البته که این قوانین اجباری نیستند چرا که بازی کردن یک فرایند انتخابی است.

۲. هر بازی برای یک هدف ایجاد شده است

هر بازی هدفی را دنبال می‌کند، هدفی که در نهایت به بردن بازی منجر می‌شود.

۳. همه بازی‌ها شانس و تنوع دارند

در واقع شرط آنکه فعالیتی یک بازی محسوب شود این است که خود شما در آن نقش داشته باشید و با هر بار انجام آن، تجربه‌ای متفاوت داشته باشید.

۴. بازی بدون رقابت معنا ندارد

در هر بازی رقابت وجود دارد، حتی در یک بازی گروهی افراد برای رسیدن به هدفی خاص تلاش می‌کنند.

پرداخت امن و آسان با جیبی‌مو

اطلاعات بیشتر

گیمیفیکیشن در کسب‌وکار

گیمیفیکیشن در کسب‌وکار به معنای استفاده از اصول و مکانیسم‌های بازی در بخش‌های مختلف یک کسب‌وکار است. در گیمیفیکیشن از مکانیسم‌های بازی مانند امتیاز و پاداش، ایجاد حس رقابت، لیست‌های رتبه‌بندی و سیستم‌های امتیازدهی جهت بالابردن انگیزه، حس رقابت و کنجکاوی با هدف افزایش تقاضای مشتریان، بهبود عملکرد کاری و یا پیشرفت در آموزش استفاده می‌شود. مهم‌ترین کاربرد گیمیفیکیشن در کسب‌وکار در مرحله بازاریابی و تعامل با مشتریان قرار دارد. اگرچه استفاده از بازی‌ سازی تنها به این مرحله محدود نمی‌شود و در بخش‌های مختلف یک کسب‌وکار از جمله آموزش، استخدام و افزایش بهره‌وری کارکنان نیز تاثیر به‌ سزایی دارد. امروزه گیمیفیکیشن به یک استراتژی کارآمد در کسب‌وکارهای آنلاین تبدیل شده است.

تاثیر گیمیفیکیشن در کسب‌وکار

۱. افزایش بازده در محیط‌های کاری

همیشه آدم‌هایی را در اطراف خود می‌بینیم که کار خود را دوست ندارند یا از محیط کاری خود راضی نیستند. کارکنانی که انگیزه لازم برای فعالیت‌های خود ندارند و تنها برای گرفتن حقوق سر کار می‌روند. مبنای پیاده کردن گیمفیکیشن در محیط کار، ایجاد انگیزه برای رقابت، یادگیری، پیشرفت و انجام بهتر و سریع‌تر کارهاست. هنگامی که محیط کاری با سرگرمی و پاداش همراه باشد، کارمندان کم‌تر به ترک کار خود فکر می‌کنند. در نتیجه گیمیفکیشن محیط کار، با ایجاد انگیزه، بهره‌وری کارکنان را افزایش می‌دهد. از طرفی دیگر استفاده از مکانیسم‌های بازی سازی در حفظ کارکنان مستعد تاثیر زیادی دارد. برای پیاده کردن گیمیفیکیشن در محیط کار، باید ساز‌وکارهایی برای سنجش کیفیت کار افراد و پاداش متناسب برای کارمندانی که عملکرد موثرتری دارند، در نظر گرفت.

۲. استخدام افراد مناسب و آموزش نیروی کاری ماهر

این مسئله به ویژه در وضعیت اقتصادی امروز برای هر کسب وکاری یک ضرورت است. کسب‌وکارهایی که ترجیح می‌دهند فعالیت‌های خود را با جمعی محدود و به اندازه اما توانا و کارآمد انجام دهند، می‌توانند از گیمیفیکیشن در فرآیند جذب نیروهای جدید استفاده کنند.

۳. افزایش فروش

مهم‌ترین کاربرد گیمیفیکیشن، استفاده از آن به عنوان یک استراتژی بازاریابی است. در واقع گیمیفیکیشن به عنوان رویکردی موثر برای برقراری معرفی محصول و ارتباط با مشتریان شناخته می شود. این نوع کاربرد بازی‌ سازی، به معنای ایجاد درگیری، سرگرم‌کنندگی و تاثیرگذاری بیش‌تر یک محصول یا خدمات است. خلق یک محصول یا خدمت کارآمد به تنهایی موفقیت کسب و کار شما را تضمین نمی‌کند. سوال اساسی‌تر این است که یک مشتری چرا باید از محصول یا خدمت شما استفاده کند؟ پاسخ این چرایی به عوامل مختلفی بازمی‌گردد. گیمیفیکیشن به عنوان راهکاری موثر در ارائه جذاب محصول، یکی از زمینه‌های شوق و انگیزه در مشتریان است.

بازی کردن و برنده شدن برای مشتریان احساس مثبت و خوشایندی ایجاد می‌کند. کسب و کارها از این احساس مثبت برای فروش بیش‌تر محصول یا خدمات خود بهره می‌برند. همچنین استفاده از گیمفیکیشن منجر به وفاداری مشتریان نسبت به برند می‌شود و درنتیجه شناخت بیش‌تر برند را به همراه دارد. چرا که مشتریان همیشه رضایمتندی خود را با دیگران در میان به اشتراک می‌گذارند.

مطالب مفید:

طراحی خدمت چیست و چگونه با این روش احتمال شکست استارت‌آپ‌ها را کاهش دهیم؟

چرا درگاه‌های واسط پرداخت برای استارتاپ ها مناسب است؟

صدور و ارسال فاکتور آنلاین و پرداخت مشتری توسط درگاه پرداخت

به جمع 100 هزار کاربر جیبی‌مو بپیوندید.

هانا یونسی

هانا یونسی

کارشناس ارشد MBA و کارشناس بازاریابی جیبی‌مو

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Share on whatsapp

مطالب مرتبط