مراقب شبکه های اجتماعی باشید. وقتی از پس انداز پول صحبت میکنیم، شبکه های اجتماعی دوست شما نیستند. اما چرا؟ شبکه های اجتماعی چطور باعث میشوند که پول بیشتری خرج کنید؟
۱. خرید بدون فکر
شبکه های اجتماعی باعث میشوند خیلی راحت پول خود را برای خرید یک بازی موبایلی خرج کنید. شما رفتار فالووینگهایتان (کسانی که آنها را دنبال میکنید) را تکرار خواهید کرد.
جلوی این خریدهای بدون فکر را بگیرید. میتوانید از خریدهای خود عکس بگیرید تا شاید بعدا با نگاهکردن به آنها دچار وجداندرد شوید!
یک راه دیگر این است که به نظرات سایر افرادی که این کالاها را خریدهاند، توجه کنید. چون خیلی از اقلامی که در شبکههای اجتماعی مُد میشوند، در واقع کالاهای بیکیفیتی هستند.
۲. پستهای پیشنهادی
الگوریتمهای شبکه های اجتماعی به جیب شما فکر نمیکنند. اگر شما علاقهمند به مُد و فشن، قهوه، محصولات زیبایی و … باشید این الگوریتمها تلاش میکنند محصولات مشابه بیشتری را به شما نشان بدهند. مثلا الگوریتم اینستاگرام مجموعهای از کالاهایی را که فکر میکند میخرید، به شما نشان خواهد داد.
برای حل این مشکل به صفحهی پستهای پیشنهادی اینستاگرام نروید. همچنین از لایککردن پستهایی که پُر از محصولات فروشی است خودداری کنید تا دیگر این پُستها را مشاهده نکنید.
۳. مواظب اینفلوئنسرها باشید
اگر یک اینفلوئنسر یا فرد مشهوری را دنبال کرده باشید و او مرتب برای شما تبلیغات میفرستد، بهتر است دیگر او را دنبال نکنید. دیدن زندگی پُر زرق و برق فرد دیگری میتواند باعث شود از زندگی خود احساس رضایت نکنید.
به یاد داشته باشید که اینفلوئنسرها مثل بقیه مردم نیستند.
۴. ترس از عقبماندن (FOMO)
ترس از عقبماندن یک روند غالب در شبکههای اجتماعی است. اغلب افراد میخواهند که مثل بقیه باشند و از روندهای روز عقب نمانند.
به یاد داشته باشید که مُدها میآیند و میروند این موضوع بهخصوص در مورد شبکههای اجتماعی صدق میکند. بهجای خرید مد روز، ببینید آیا واقعا آن کالا را لازم دارید یا نه.
۵. گسترش دایرهی روابط اجتماعی
قبل از ظهور شبکههای اجتماعی، مقایسهکردن خودمان با دوستانمان خیلی سخت بود. از طرفی با وجود این شبکهها آنقدر در معرض تبلیغات و زندگیهای گوناگون قرار میگیریم که مقاومتمان در برابر خرید کاهش پیدا میکند. در گذشته شاید ارتباط خود را با دوستان دوران دبیرستان از دست میدادید اما حالا میتوانید زندگی آنها را در اینستاگرام دنبال کنید.
۸۸ درصد جوانان معتقدند شبکه های اجتماعی باعث شدهاند خودشان را با دیگران مقایسه کنند.
سعی کنید کسانی را که نمیشناسید، در شبکههای اجتماعی دنبال نکنید. با دوستان خود از نزدیک ارتباط برقرار کنید.
چند وقتی از شبکه های اجتماعی فاصله بگیرید
بد نیست برای مدتی کاملا ارتباط خود را با شبکههای اجتماعی قطع کنید. بهخصوص اگر خیلی درگیر آنها شدهاید. تحقیقات نشان میدهند که گذراندن مدت زمان زیادی در شبکه های اجتماعی میتواند اثرات بدی روی سلامتی ذهنی افراد بگذارد. آخر هفتهها این کار انجام دهید و وقت خود را با دوستان و خانواده بگذرانید.
بسیار پیشنهاد خوب و سازنده و مفید بود. وبه نوبه خود از این پیشنهاد متشکرم.