بودجهبندی فقط برای محاسبهی پرداخت بدهی و قبضها نیست بلکه مشخص میکند که چقدر پول را روی چه چیزی خرج کنید. قانون ۵۰/۲۰/۳۰ برای بودجهبندی، کمک میکند تا میزان هزینههای خود را با اهداف پس انداز پول متناسب کنید.
بزرگسالان بخصوص افراد جوانتر، میتوانند با رعایت اصول بودجه بندی، زندگی بهتری داشته باشند. وقتی بتوانید یک بودجهی مالی متناسب را تنظیم کنید بعدا میتوانید این قانون را با توجه به نیازهای شخصی خود تغییر بدهید.
قانون ۵۰/۲۰/۳۰ میتواند به افراد جوان کمک کند تا بتوانند به زندگی مالی شخصی خود سروسامان بدهند. استفاده از این قانون باعث میشود تا بهدست آوردن عادتهای مالی مفید و بودجهبندی کار آسانتری باشد. با رعایت این قانون میتوانید پیروزیهای مالی بزرگی را در زندگی بهدست آورید.
۵۰ درصد درآمدتان را صرف هزینههای ضروری کنید
برای پیروی کردن از این قانون، فقط ۵۰ درصد درآمد خود را به ضروریات در زندگی اختصاص میدهید. شاید این درصد بالا به نظر برسد اما وقتی به ضروریات زندگی توجه میکنید این عدد چندان هم بزرگ نیست.
منظور از ضروریات، هزینههایی است که فارغ از محل زندگی، محل کار یا اهدافتان ملزم به پرداختشان هستید. بهطور کلی این هزینهها برای همه افراد مشترک هستند که شامل: خانه، غذا، هزینهی حملونقل و قبضهاست. این ۵۰ درصد اجازه میدهد تا بعدا بودجه را بهتر تنظیم کنید و در عین حال بودجهی متناسبی هم داشته باشید. البته این هزینهها برای افراد مختلف متفاوت است: بعضیها ترجیح میدهند در محلهی گران قیمتی زندگی کنند، بعضی تا محل کار پیادهروی میکنند و … .
۲۰ درصد درآمدتان را پس انداز کنید
قدم بعدی اختصاص دادن ۲۰ درصد درآمد برای پسانداز کردن است. برای این کار لازم است که بدهیها را پرداخت کنید و نیز برنامههای پسانداز و صندوق هزینههای اضطراری داشته باشید. اینها هزینههایی هستند که زندگی شما را بهخطر نمیاندازند و اگر آنها را پرداخت نکنید هم آسمان به زمین نمیآید. این بخش از هزینهها تنها زمانی باید صورت بگیرد که قسمت ضروریات را پوشش داده باشید.
این بخشی است که شما را در زندگی مالی جلو میاندازد و باید تبدیل به هدف مالیتان بشود. در این صورت بدهی خود را سریعتر بازپرداخت میکنید و قدم بزرگی به سمت زندگی بدون استرس مالی برمیدارید. هرچه میتوانید از درآمد خود را به این بخش اختصاص بدهید.
شاید در سن ۲۰ سالگی چندان به این بخش اهمیت ندهید اما اگر زودتر شروع به پسانداز کنید میتوانید از سود مرکب برای افزایش سرمایهی خود استفاده کنید.
۳۰ درصد درآمدتان را صرف هزینههای شخصی کنید
آخرین بخشی که میتواند تغییر زیادی را در بودجهی شما ایجاد کند بخش هزینههای غیرضروری است که برای بهبود سبک زندگیتان اختصاص پیدا میکند. بعضی متخصصان مالی این بخش را اختیاری میدانند اما در جامعهی مدرن امروزی، این هزینهها اجباری به نظر میرسند. همه چیز به این بستگی دارد که از زندگی چه میخواهید و حاضرید چه چیزی را فدا کنید. دلیل بزرگتر بودن این بخش نسبت به بخش پسانداز این است که هزینههای زندگی میتوانند وارد این حوزه شوند.
این هزینهها شامل: پول تلفن همراه، هزینهی اینترنت یا هزینهی رفتن به کافی شاپ است. اگر شما مرتب به سر کار میروید و از تلفن برای کسبوکارتان استفاده میکنید این هزینهها ضروری میشوند. اما هزینههایی مثل عضویت در باشگاه، سفر تفریحی آخر هفته و رستوران رفتن با دوستان جزو این بخش از هزینهها قرار میگیرد.
این شما هستید که میتوانید تصمیم بگیرید چه هزینههایی شخصی هستند و واقعا مجبور به پرداختشان هستید یا نه. بهخاطر داشته باشید که ۳۰ درصد، بیشترین میزانی پولی است که میتوانید به این حوزه اختصاص بدهید. هرچقدر در این بخش هزینهی کمتری داشته باشید میتوانید بدهیهایی خود را زودتر بازپرداخت کنید.
این عادتها اگر شکل بگیرند تا آخر عمر با شما خواهند ماند. برای دنبال کردن این قانون نیازی به حقوق بالایی ندارید. از آنجایی که سیستم مالی درصدی است بنابراین برای هر میزان از حقوقِ دریافتی صدق میکند.
این درصدها به نظر قطعی میرسند اما زندگی شما منحصربهفرد است. این برنامه تنها یک چارچوب برنامهریزی را برای بودجهبندی مالی در اختیار شما قرار میدهد. وقتی درآمد و هزینههای خود را مشخص کردید و هزینههای ضروری را از غیرضروری جدا کردید میتوانید بودجهای تنظیم کنید که براساس آن بیشترین استفاده را از پول خود ببرید.
ممنون از مطلب مفیدتون
ممنون از شما که به وبسایت ما سر میزنید