بودجه بندی مالی در مدیریت هزینه ها نقش بسزایی دارد اما همیشه یک سری هزینهها از قلم میافتند و باید به فهرست بودجه اضافه شوند. آیا شما نیز چیزی را فراموش کردهاید؟ در ادامه به اقلامی اشاره میشود که اغلب افراد فراموش میکنند آن را به بودجهی خود اضافه کنند.
همه میدانیم که برای موفقیت و استقلال مالی باید یک بودجهی مالی تعیین کنیم اما اگر اقلام مهم را فراموش کنیم یا بیشتر از بودجهی خود هزینه کنیم بودجهبندی ما کاربرد چندانی نخواهد داشت و فقط روی کاغذ قابل پیادهسازی است.
مسئله این نیست که شما عمدا آنها را فراموش کردهاید زیرا اغلب این اقلام ناخواسته فراموش میشوند. در ادامه۱۰ هزینهای را که ممکن است در بودجهبندی از قلم بیفتد برای شما فهرست کردهایم.
۱. حق عضویتها
اگر شارژ ایرانسل خود را بهصورت خودکار به کارت بانکیتان متصل کردهاید باید هزینههای ناخواستهای را پرداخت کنید. این هزینهها میتواند مثل: عضویت در باشگاه یا یک مجله باشد. هزینههای ماهانه مربوط به این حوزه را مشخص کنید.
۲. پوشاک
شاید حواسمان به هزینههایی نظیر پوشاک کودکان باشد اما هزینهای مثل جوراب و لباس زیر خودمان را وارد بودجه نمیکنیم. در ضمن باید هزینههای ناخواسته را نیز به حساب آورد. مثلا اگر برای فرزند بزرگ خود یک کتانی بخرید شاید مجبور شوید کتانی دیگری نیز برای فرزند کوچکتر خود تهیه کنید.
برای مشخص کردن میزان پسانداز خود به هزینههای ۱۲-۱۸ ماه گذشته دقت کنید. به این صورت متوجه میشوید که سالانه چقدر پول خرج کردهاید و چقدر پول برای سال بعد نیاز دارید.
۳. مناسبتهای خاص
تعطیلات، سالگردها و تولدها هر سال سراغتان میآیند بنابراین این مناسبتها را نیز در بودجهی خود در نظر بگیرید. به رویدادهایی مثل عروسی که ممکن است یکبار روی دهند هم توجه کنید.
برای مشخص کردن میزان پساندازتان، نگاهی به هزینههای سال گذشته بیندازید. سپس این عدد را بر ۱۲ تقسیم کنید تا میزان بودجهی ماهانه هم مشخص شود.
۴. سرگرمی
شما برای بهدست آوردن پولتان سخت تلاش کردهاید پس باید گاهی اوقات به خودتان هم برسید. شاید سر راهتان به یک کافی شاپ بروید یا یک کتاب بخرید.
خود را زیر بار استرس بودجهبندی مالی قرار ندهید. برای سرگرمی هم وقت بگذارید. وقتی این کار را بکنید متوجه میشوید که زندگی با تعیین یک بودجهی مالی خیلی آسانتر میشود.
۵. هزینهی حیوان خانگی
هزینه حیوانات خانگی را فراموش نکنید. حیوان خانگی نیاز به غذا و رسیدگیهای بهداشتی دارد. هر سال هم باید برای تزریق واکسن به دامپزشک مراجعه کنید.
وقتی به مسافرت میروید مجبور هستید هزینه نگهداری را نیز به بودجهی خود اضافه کنید.
۶. قبضهای نامنظم
بعضی از قبضها هستند که شاید سالی یا فصلی یکبار صادر شوند. هزینهی کل آنها را به ۱۲ ماه سال تقسیم کنید تا هزینهی ماهانه این نوع قبضها هم به بودجه اضافه شود.
۷. تعمیر و نگهداری خودرو
شاید قسط ماهانه خودرو را به یاد آورید اما آیا هزینهی سوخت را به بودجهی خود اضافه میکنید؟ نظرتان در مورد تعویض روغن و تایر نو چیست؟ اینها اقلام سادهای هستند که فراموش میشوند.
۸. تعمیر و نگهداری خانه
بهار که میرسد دستی به باغچه خانه میکشید وقتی تابستان میرسد کولرها را سرویس میکنید تا از درست کار کردن آنها مطمئن شوید. آیا این هزینهها را به بودجهی خود اضافه میکنید؟
۹. تعطیلات
اگر میخواهید به تعطیلات بروید مهم است که هزینههایی نظیر سوخت، هتل، غذا و … را نیز به بودجهی خود اضافه کنید.
۱۰. هزینههای پزشکی
شما مجبور هستید برای بیمه هزینه کنید. شاید بیمه شما بعضی هزینهها را پوشش دهد اما تکلیف هزینههای پزشکی دیگر چه میشود؟ آیا به عینک جدید نیاز ندارید؟ برای این هزینهها حتما هر ماه پول کنار بگذارید.
تعیین بودجهی مالی، نقشهی رسیدن شما به موفقیت مالی است. همیشه موانعی وجود دارد اما اگر برنامه داشته باشید میتوانید همچنان در مسیر رسیدن به اهدافتان قدم بردارید.