تنظیم بودجه شخصی کار خسته کنندهای است اما برای بهتر شدن شرایط مالیتان باید این کار را انجام بدهید. اگر نتوانید بودجه شخصیتان را تنظیم کنید نمیدانید که هر ماه پول خود را کجا خرج کردهاید، ممکن است زیادی خرج کنید و در آخر هم به جز استرس مالی، چیزی برای شما باقی نمیماند. آیا این سبک زندگی مطلوب شما هست؟
اگر در زمینهی تنظیم بودجه شخصی تازهکار هستید این راهنما به شما کمک خواهد کرد.
۱. هزینههای خود را ثبت و دنبال کنید
همانطور که فالوئرهای اینستاگرام خود را دنبال میکنید نسبت به هزینههایتان هم همین رفتار را نشان بدهید.
برای ایجاد یک بودجه شخصی مؤثر، اولین قدم دنبالکردن هزینههاست. این کار را حداقل به مدت یک ماه ادامه بدهید. این کار را میتوانید با کمک اپلیکیشنهای موبایل یا یک ورق کاغذ انجام دهید. باید بدانید که پولهایتان کجا هزینه میشوند تا بتوانید در زمان تنظیم بودجه شخصی، واقعبینانه تصمیمگیری کنید.
شاید بعد از دنبالکردن هزینهها، متوجه شوید که برای یک فنجان قهوه کلی هزینه میکنید، پس باید این هزینه را حذف کنید. اما این کار را نباید به یکباره انجام بدهید.
۲. فرایند خودکاری برای پسانداز تعریف کنید
آسانترین راه برای پس انداز پول در آینده، خودکار کردن فرایند پسانداز است. به این صورت متوجه آن هم نمیشوید در نتیجه از این بابت ناراحت هم نخواهید بود.
برای شروع ۲۰ درصد از درآمد خود را پسانداز کنید، سرمایهگذاری کنید یا برای پرداخت بدهی کنار بگذارید. چندان به این درصد هم اهمیت ندهید. کم یا زیاد بودن این درصد به موقعیت مالی شما بستگی دارد. مهمترین مسئله این است که پسانداز کردن را شروع کنید.
۳. نیازها و خواستههای خود را مشخص کنید
بعد از اینکه ۲۰ درصد درآمد را پس انداز کردید ۸۰ درصد بقیه را به خانه ببرید. بیش از ۵۰ درصد درآمد خود را به نیازهای اساسی اختصاص ندهید و بیشتر از ۳۰ درصد را برای خواستههای خود (هزینههای غیرضروری) خرج نکنید. هزینههای اساسی شامل: مسکن، حمل و نقل، خوار و بار و خدمات رفاهی است.
هزینههای مربوط به خواستههای شما که به آنها نیازی ندارید شامل: سرگرمی، رستوران رفتن و هزینهی تلفن همراهتان است. اگر دچار مشکل مالی هستید این بخشی از بودجه است که میتوانید در آن صرفهجویی کنید.
۴. حساب و کتاب بدهیهای خود را داشته باشید
در هنگام بودجه بندی مالی باید نگاهی به بدهیها نیز بیندازید و فهرستی از آنها تهیه کنید. در ادامه باید برنامهی بازپرداخت تنظیم کنید. ببینید کدام بدهی بیشترین نرخ بهره را دارد و بازپرداختها را از همان بدهی شروع کنید.
اگر بدهی بالایی دارید میزان پسانداز خود را افزایش بدهید و ۳۰درصد بودجهتان را به آن تخصیص بدهید و میزان هزینههای غیرضروری خود را نیز کاهش دهید و بودجهی آن را به ۲۰ درصد برسانید.
تنظیم بودجه شخصی یک کار کاملا عملی و شدنی است.